In de media

hr fc den bosch

Bericht uit het Brabants Dagblad van donderdag 20 februari 2014

Het bericht kan je hier downloaden:

HR_Advertentie 15_2013-2014 V1 (2)

 

 

 


 

Algemeen Dagblad, 15 juli 2013

Bericht uit het Algemeen Dagblad, 15 juli 2013

“Spandoek tegen homohaat bij EYOF afgepakt”

 

 

 

 

 

 


 

Scan3

IdealenKompas koppelt idealen

 

Bericht uit de weekkrant.nl 16 november 2011

 

Link naar Trouw bericht zonder Utrechtse site

 

 

 

 

 


 

GroenLinks wil dat FCU samenwerkt met anti-discriminatie stichting

Door de nieuwsredactie · geplaatst: zondag 6 april 2014, 16:29 uur | update: maandag 7 april 2014, 05:54 uur

UTRECHT – Een stichting die strijdt tegen homohaat onder voetbalfans wordt tegengewerkt door FC Utrecht. Dat zegt GroenLinks.

Stichting Pro-Respect wil het taboe rond homoseksualiteit in de voetbalwereld doorbreken. Vorig jaar, tijdens het European Youth Olympic Festival wilde de stichting een spandoek ophangen maar dat mocht niet. Later kreeg de stichting ook geen toestemming voor een banner in het stadion omdat de actie te laat zou zijn aangemeld.

GroenLinks wil nu dat het college in de stad FC Utrecht ertoe beweegt om voortaan wel met de stichting Pro-Respect mee te werken.

http://www.rtvutrecht.nl/nieuws/1163794/groenlinks-wil-dat-fcu-samenwerkt-met-antidiscriminatie-stichting.html


FC Utrecht heeft al meerdere keren geweigerd een homospandoek van supporter Henk van den Berg op te hangen.

Dat meldt de Telegraaf vrijdag in de papieren editie. Op het paarse spandoek staat de tekst ‘Voetbalfans tegen homohaat’, vergezeld van een foto van twee zoenende mannen.

Van den Berg is woedend over de weigeringen. “Ik moest de vlag verbergen van de beveiligers en onlangs werd ik zelfs bij de hoofdingang geweigerd omdat ik de vlag mee had. Ik had gewoon geldige kaartjes voor de wedstrijd.”

Hij belde de club. Die zei dat de UEFA er over ging en dat ie te laat was met zijn verzoek. Volgens Van den Berg zijn dat smoesjes en is er sprake van discriminatie.

FC Utrecht was niet bereikbaar voor een reactie.

http://www.powned.tv/nieuws/sport/2014/04/fc_utrecht_weigert_homospandoek.html


 

Schriftelijke vragen FC Utrecht voor Utrechters en

Utrechtenaren

 

GroenLinks-raadsleden Steven de Vries en Pepijn Zwanenberg hebben donderdag schriftelijke vragen gesteld over het weigeren van een banner tegen homohaat bij een wedstrijd van FC Utrecht.

Stichting Pro-Respect ‘Voetbalfans tegen homohaat’ heeft als missie om het taboe over homoseksualiteit in de voetbalsport aan de kaak te stellen en te slechten. In andere steden zijn er soortgelijke clubs die aandacht vragen voor dit taboe en wijzen op homohaat in het stadion. De eerste keer dat Pro-Respect een actie ondernam, tijdens het EYOF in juli 2013, werd hun spandoek opmerkelijk genoeg in beslag genomen.

Omdat er mogelijk sprake was van een misverstand heeft Pro-Respect, voor de UEFA Europa League wedstrijd waarin FC Utrecht tegen FC Differdange speelde, schriftelijk gevraagd of het mogelijk was tijdens de wedstrijd een banner te laten zien tegen homohaat. Het antwoord hierop was dat dit niet toegestaan is; alle acties en uitingen moeten eerst bij de UEFA gemeld worden en daarvoor was het op dat moment te laat. Pro-Respect heeft dit naderhand gechecked bij de UEFA Football and Social Responsibility (FSR) Unit en de KNVB. Beiden gaven aan dat er geen aanvraag of meldingsplicht was voor het tonen van een banner. Ten overvloede, ook van bijvoorbeeld de brandweer is geen toestemming nodig bij een banner van dit formaat.

Onze voetbalclub FC Utrecht spant zich op vele manieren in om de sport en het Stadion Galgenwaard toegankelijk te maken voor alle Utrechters. Iets wat wij zeer waarderen. Dat is ook de reden dat deze gang van zaken onze verbazing wekt. Als goed voorbeeld dient ons inziens FC Den Bosch die Stichting Pro-Respect juist ondersteunt in hun acties tegen homofobie. Wat GroenLinks betreft moet er bij FC Utrecht plaats zijn voor alle Utrechters én Utrechtenaren die fan zijn van ‘ons cluppie’. Juist ook met een banner tegen homohaat.

http://www.dichtbij.nl/utrecht-en-leidsche-rijn/regionaal-nieuws/artikel/3459190/schriftelijke-vragen-fc-utrecht-voor-utrechters-en-utrechtenaren-.aspx


 

De Telegraaf, 4 april 2014

De Telegraaf, 4 april 2014

De Telegraaf, 4 april 2014

Stichting Pro-Respect in de Telegraaf.

Je kunt het bericht hier downloaden.