Akkermans Voetbal Column → Speel eens naar buiten! Frank

 

Afgelopen weekend zag ik de samenvatting van Twente tegen Ajax. Een gelijkspel, maar volgens Frank de Boer was Ajax beter. Qua voetbalcapaciteiten van de spelers zou hij gelijk kunnen hebben. Er staan zeer getalenteerde voetballers in het spel. Dat de verdediging nieuw is, a la, in grote lijnen wordt er goed verdedigd, zeker gezien de ervaring van de spelers op het hoogste niveau.

Er wordt aantrekkelijk gecombineerd, de spelers weten elkaar goed te vinden, er zit potentie in het team. Alleen zie ik de aanvallen te vaak dood lopen, buitenspelers als Andersen en Fisher, die à la Arjan Robben naar binnen lopen, de speler komt nooit meer in de buurt van de cornervlag, maar de talenten lopen zich steevast vast in het centrum.

Frank, kijk eens naar het effect van De Sa. Afgelopen weekend viel hij in de laatste minuten in, en van hem kwam de assist voor de gelijkmaker. De Sa wist op het einde van de wedstrijd de bal ook twee keer vanaf de cornervlag voor het doel te krijgen, ondanks de tegenstand van de zeer goed spelende Izaguirre van Celtic. Ajax speelt goed, maar kan meer doelpunten organiseren door de ruimtes links- en rechtsbuiten te benoemen en te benutten. Daarom roep ik Frank de Boer op om de ruimtes op buiten te benutten, dan hoeft hij niet meer te zeggen: “We hebben niet gewonnen, maar wij zijn beter”. Je kan nog zo goed zijn, maar als je steeds in de fuik van het centrum loopt, loop je vaak achter de feiten aan.

23 oktober 2013, 05:10


Leave a Reply